Werkwijze
Lia Koster - Glaskunst

Een opdracht: van begin tot resultaat

Zou u graag een object of een kunstwerk hebben naar aanleiding van een persoonlijke en bijzondere gebeurtenis, maar het is niet in een winkel te koop? Dan kunt u bij mij terecht. Ik maak het voor u.

Om u daar zo goed mogelijk bij te helpen, luister ik eerst naar uw wensen. In mijn atelier, of als dat handiger is, bij u thuis. Ik kan u uitleggen wat de mogelijkheden zijn met glas en metaal. En laat voorbeelden zien. Wanneer uw idee voor uzelf wat duidelijker is geworden, ga ik schetsen maken.
Schetsen zijn aanleiding om over te praten. Komt het in de buurt van uw idee? Ik kan dan ook een prijsindicatie geven. Soms kan het zijn dat ik bij u thuis metingen doe, de situatie met u bespreek.

Na keuze van een ontwerp maak ik proeven van vorm, kleur en soms een 3-d model. U wordt altijd in de gelegenheid gesteld om tussendoor een kijkje te komen nemen naar de vorderingen in het atelier. Wanneer het klaar is, haalt u het kunstwerk op of wordt het bij u thuis gemonteerd.

Voor het maken van ontwerpen en proeven vraag ik een vergoeding. Besluit u niet door met de opdracht te willen gaan, dan zijn er verder geen kosten.

Tijsduur

Het maken van een kunstwerk is afhankelijk van veel factoren. Het kan drie weken duren of drie maanden.

Ambacht

Glas en staal, dat zijn twee verschillende ambachten waaruit ik een vloeiend geheel maak. Het is een zeer arbeidsintensief proces.
Veel voorkomende werkzaamheden zijn:

Glassnijden, glas smelten in de oven, temperatuurtraject instellen op de computer, mallen maken of zoeken om plat gesmolten glas 3-d vorm te geven, gaatjes boren in glas, zagen, schuren, en slijpen van glas, monteren aan metalen contructie of lijmen van glas.
Stalen constructie maken, zagen van ijzer, buigen, lassen, slijpen en vijlen van staal. Roestwerend maken. etc.