Lia Koster

In werd ik in Delft geboren en ik groeide op in Leerdam en Acquoy. Van - volgde ik de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Daar heb ik mij gespecialiseerd in ruim­te­lijke tech­nieken en om­gevings­vorm­ge­ving.

Wat begon met een fascinatie voor geblazen glas en toepassingen van glas in de architectuur, zoals anti-inbraakschermen en een glazen plafond van 130 m2 in een cruiseschip, groeide uit naar beelden voor buiten en binnen.

Glas is een essentieel onderdeel van de sculpturen, vanwege eigenschappen als kleurvastheid en transparantie. Daarmee kan ik op veel verschillende manieren een verhaal vertellen. Allerlei levensvormen van microscopisch klein tot boom groot zijn daarbij bron van inspiratie. Ik ben altijd gefascineerd door het raadsel van hoe leven ontstaat en het gegeven dat uit dezelfde kleine deeltjes de enorme diversiteit in vormen wordt gebouwd. Die verwondering en ontroering probeer ik te delen via mijn beelden.

Het lassen van staal, bewerken van glas, de dagelijkse praktijk in het atelier is wat je noemt ambachtelijk. Ik vind het heerlijk om onder mijn handen een idee te zien ontstaan.

Mijn atelier is in een voormalig schoolgebouw in Utrecht.