Workshops
Lia Koster - Glass Art

Gecharmeerd van kleurig glas? Kom in een workshop je eigen unieke glasobject maken.

De 3 uur durende workshop vindt plaats in het atelier te Utrecht. Het is mijn werkplaats waar ik af en toe groepjes ontvang om anderen kennis te laten maken met mijn vak. Om het echt te proeven ga je je eigen glasobject samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een schaal, schilderij of hanger maken. Je kunt daarbij gebruik maken van zelf te snijden glas, bestaande glasstukjes, fijne glaskorrels en poeders.

Ik leg de basistechnieken uit van het bewerken van glas en doe het glassnijden voor. Eerst wordt er geoefend met het snijden van glas. Ik help daarbij. Tijdens het maken van je werkstuk assisteer ik waar nodig. Het gesneden en bewerkte glas gaat de oven in en smelt samen tot een mooi geheel. De resultaten kunnen na ongeveer twaalf dagen opgehaald worden.

Graag ruim van te voren deelname aanmelden.

Bij minimaal vijf aanmelding zijn de kosten € 95,00 per persoon. Dit is inclusief alle materialen, stookkosten, thee of koffie en knabbeltje. Er is plek voor maximaal elf personen.

Aanmeldingen via https://glaskunst.liakoster.nl/info/contact/ of bel 0620750826.

Vriendengroepen en bedrijfsuitjes kunnen ook op andere dagen. In overleg is veel mogelijk.

Tijdens een andere type workshop van drie tot vier uur laat ik zien hoe je een vlinder kunt maken. Je krijgt een basisvorm van een vlinder in glas. Daarop maak je je eigen compositie zodat er een kleurrijke vlinder ontstaat. Je kunt daarbij gebruik maken van zelf te snijden glas, bestaande glasstukjes, fijne glaskorrels en poeders. In mijn atelier zijn vele voorbeelden te zien als inspiratie voor je eigen ontwerp. Ook kunnen diverse modellen en patronen gebruikt worden.

De samengestelde glazen onderdelen worden eerst plat gesmolten in de oven. Daarna kan het werkstuk opnieuw in de oven om licht gebogen te worden.

Er is de mogelijkheid dat ik je glazen object op een metalen steel lijm, zodat je het in je tuin kunt plaatsen. De glazen voorwerpen zijn winterbestendig.

De kosten voor het maken van een glazen insect zijn 130 euro. Metalen onderdelen en lijmwerk zijn extra kosten. Praktische toepassingen zoals ophangen of op een voetje lijmen zijn bespreekbaar. Ik begeleid het hele proces, waardoor je eindresultaat niet kan mislukken.

Graag van te voren aanmelden voor deelname aan een workshop.